huen

Regisztráció

Eseménynaptár

23péntek
2019. augusztus
2019. augusztus
 HKSzeCsPSzoV
312930311234
32567891011
3312131415161718
3419202122232425
352627282930311
362345678

ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - SZTE Sófi József Alapítvány

EGYMILLIÓ FORINT ÖSZTÖNDÍJ

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM HALLGATÓINAK

 

ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A pályázati felhívás ide kattintva letölthető (DOC)

 

2001. január 2-án alapított Szegedi Tudományegyetem Sófi József Alapítvány célja a legjobb tanulmányi és tudományos teljesítményt nyújtó, tehetséges egyetemisták anyagi támogatása ösztöndíjak által. Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi Ösztöndíj további lényeges célja a hallgatók eredményeinek erkölcsi elismerése, és jövőbeni életpályájuk nyomon követése, elősegítése.

sófi_logó_cut.jpg

Az alapítvány eddig több mint 8 millió forint tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazta a szegedi egyetem legjobbjait. Az elnyerhető ösztöndíjak értékét növeli, hogy az Oktatási és Kulturális Miniszter 2008-ban a repüléstudomány és rakétatechnika tudósáról elnevezett Kármán Tódor díjjal ismerte el az alapítvány munkáját, amely a társadalmi felelősségvállalás területén adható legrangosabb állami kitüntetés. A Sófi Alapítvány tizenegy éve végzett egyedülálló tevékenységével és komplex értékelési rendszerével elérte, hogy ösztöndíja a legnagyobb elismerésnek számít a magyar felsőoktatásban. A 2011-2012-es tanévben kilencedik alkalommal írja ki ösztöndíj pályázatát a szegedi egyetem hallgatói számára. A pályázat feltételeit teljesíteni tudó hallgatóknak már elsőévesként is érdemes megpályázni az ösztöndíjat, ugyanis a későbbi évek pályázatain mindez pluszpontokat jelent.A pályázat feltételei:

1. Az alapítvány ösztöndíjait a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója megpályázhatja, aki BSc/BA, MSc/MA vagy osztatlan képzés bármelyik évfolyamán, nappali tagozaton, állami vagy költségtérítéses rendszerben tanul, és egy félévre vetített hagyományos tanulmányi átlaga 4,00 felett van az eddig elvégzett szemeszterek tekintetében.

2. A pályázóknak számítógéppel (nem kézírással) kell kitölteniük a pályázati űrlapot.

SZTE SÓFI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI ŰRLAP 2011-2012.doc

3. A pályázati űrlapon szerepeltetni kell a pályázó személyi adatait, fényképes szakmai önéletrajzát, az elvégzett szemeszterek tanulmányi átlagait, a megszerzett nyelvvizsgákat, az elért tudományos eredményeket (Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) és helyi TDK helyezések, tudományos közlemények, konferencia előadások, poszterek), egyéb ösztöndíjakat és elismeréseket (pl. Sófi Ösztöndíj, Köztársasági Ösztöndíj, Városi Ösztöndíj, Szent-Györgyi Ösztöndíj, Demonstrátori ösztöndíj, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány díja stb.), és a pályázó témavezetőjének ajánlását. A család egy főre eső havi átlagjövedelmét azért kell feltüntetni, mert az elsődleges értékelés (eredmények és tehetség) alapján hasonló jelöltek között ez a másodlagos differenciálási szempont.

 

4. Akitöltött pályázati űrlaphoz csatolni kell a 3. pontban leírt eredményeket igazoló iratok fénymásolatát:

A. ETR Hallgatói Törzslap a Tanulmányi Osztály által hitelesítve

B. Nyelvvizsga bizonyítvány

C. Helyi TDK és OTDK eredmények oklevelei

D. A tudományos közlemények első oldala, konferenciák (előadások, poszterek) programja

E. Ösztöndíjak és elismerések oklevelei

F. A pályázók témavezetőjének ajánlása

A pályázat csak a fenti mellékletekkel együtt érvényes!

 

5. A pályázatok benyújtási határideje: 2012. február 13. (hétfő) 12 óra. A mellékletekkel kiegészített pályázati űrlapot két példányban kell eljuttatni Szarvas Kata, SZTE Tehetségpont koordinátor részére (6722 Szeged, Honvéd tér 6.).

A kitöltött űrlapot word dokumentum formátumban el kell küldeni a következő e-mail címre is: jozsefsofi@gmail.com

6. A pályázatokat az alapítvány kuratóriuma bírálja el, és a legjobb 5 jelöltnek ítéli oda a fejenként 200.000 Forintos ösztöndíjakat. További 5 pályázó különdíjban részesül. Az ösztöndíjak rangját, értékét növeli, hogy a Szegedi Tudományegyetem nemzetközileg is elismert, kiemelkedő professzorai, tudósai alkotják a díjakat odaítélő kuratóriumot. Az alapítvány 2012. április 30-ig e-mail-ben értesíti a nyertes pályázókat. Hagyományt teremtettünk abból, hogy a díjakat a magyar kulturális élet kiválóságai (2007: Jancsó Miklós filmrendező, 2008: Törőcsik Mari színművésznő, 2009: Sebestyén Márta népdalénekesnő 2010: Szabó István filmrendező, 2011: Jókai Anna írónő) adták át. 2012. július 6-i díjátadó ünnepségre is neves közéleti személyiséget várunk. Az alapítvány 2012. július 31-ig utalja át az adómentes ösztöndíjak összegét a 10 díjazott hallgató bankszámlájára.

 

7. A pályázat részleteivel kapcsolatban az alapítvány alapítójától, Sófi Józseftől a következő e-mail címen lehet információkat kérni: jozsefsofi@tvn.hu