huen

Regisztráció

Eseménynaptár

19hétfő
2018. november
2018. november
 HKSzeCsPSzoV
442930311234
45567891011
4612131415161718
4719202122232425
48262728293012
493456789

NTP-FKT-M-15-0007 Szakmai beszámoló

Az SZTE-n hosszú ideje működnek komplex, kari és összegyetemi szintű tehetséggondozó programok, amelyek a hallgatók tehetségének kibontakoztatását biztosítják. A pályázati program lényege a középiskolás hallgatók tájékoztatása az egyetemen megvalósuló tehetséggondozó programokról, valamint az SZTE hallgatói számára szervezett komplex, a tehetségek fejlődését biztosító programok szervezése.

A pályázatban megfogalmazott célok teljes mértékben megvalósultak. A középiskolás diákok előadások keretein belül ismerkedhettek meg a prezentációs technikákkal. Az SZTE hallgatói a TDT elnökök és titkárok segítségével olyan tanulmányi versenyen vehettek részt, amely a hallgatók tehetségének kibontakozását segítette elő. A tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerültek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további tanulmányaikban. A tanulmányi verseny motiváló volt a hallgatók számára és érdekes tapasztalattal lettek gazdagabbak. A szakértői zsűri iránymutatását beszámolóik szerint hasznosnak tartották. További célunk az ilyen irányú komplex tehetséggondozó, valamint készségfejlesztő workshopok, tanulmányi versenyek szervezése a hallgatók számára.

A pályázat keretében a középiskolás diákok számára 4 helyszínen került sor előadások megtartására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a középiskolás diákok igénylik mindazon információkat, melyek a további tanulmányaikkal kapcsolatosak. A személyes előadások keretein belül elhangzott információk hatékonyabbak voltak, mint a hallgatók információs portálokon keresztül történő megszólítása. Lehetőségük volt kérdéseket feltenni az előadás alatt és után is.

Az SZTE hallgatóinak kari és összegyetemi szinten is megszervezett "Prezentációs technikák" elnevezésű tanulmányi verseny népszerű volt a hallgatók körében. A tapasztalatok azt jelzik, hogy ilyen jellegű programokra a jövőben is szükség van, a hallgatók igénylik mind a képességeik ez irányú fejlesztését, mind a lehetőséget arra, hogy a képességük fejlesztése mellett megmérettetésre is sor kerüljön.

Prof. Dr. Badó Attila

ntp.jpg emmi-logo.jpg okt.jpg 

A program keretében valósulhatott meg 2016. március 17-én a "Przentációs technikák" összegyetemi vetélkedő.

A verseny résztvevői közül 1. helyezést ért el: Seylan Musayeva, 2. helyezett lett: Németh György Attila, míg a 3. helyet Török Tamás szerezte meg. A közönség Seylan Musayeva prezentációját találta legjobbnak, így ő vehette át a közönségdíjat is. A zsűri küldöndíjban részesítette Szives Mártont. 

Gratulálunk!

NTP-FKT-M15-1.jpg  NTP-FKT-M15-3.jpg  NTP-FKT-M15-5.jpg

További fotók a "Galéria" menüpont alatt találhatók!