huen

Regisztráció

Eseménynaptár

30péntek
2020. október
2020. október
 HKSzeCsPSzoV
402829301234
41567891011
4212131415161718
4319202122232425
442627282930311
452345678

Antal Kitti önálló kiállítása a szegedi Somogyi-könyvtárban

A kiállítás szervezői: Somogyi-könyvtár, SZTE Sófi Alapítvány, Szegedi Tehetségpont

A kiállítás megtekinthető: 2018. április 12-18.

A kiállítás megnyitója: 2018. április 12. (csütörtök) 16:30

A kiállítás címe: Lábak körül

A tárlatot megnyitja: Szigeti Márta, képzőművész-tanár, Gyáli Bartók Béla Általános Iskola

Helyszín: Somogyi-könyvtár, I. emeleti folyóiratolvasó (Szeged, Dóm tér 1-4.)

Antal Kitti vagyok, képgrafika szakirányos hallgató. Művészeti életem még általános iskolás koromban kezdődött, ahol Szigeti Márta festőművész karolt fel, s az ő vezetésével tudtam kibontakozni.

Általános iskolás éveim végén felvételt nyertem 2010-ben a Modell Divatiskola, Iparművészeti, Ruha-és Bőripari Szakközépiskola és Szakiskolába. Itt szereztem meg díszlet-és jelmeztervező asszisztens szakmámat, ahol legfőképpen Tóbiás Tímea látványtervező művész volt szakvezetőm és inspirálóm. 2015-ben felvételiztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Képi ábrázolás szakára. Jelenleg itt tanulok képgrafika szakirányon. Szeged remek hely, hiszen Hódmezővásárhely és Mártély, két központi helye a művészeknek itt van közvetlen. Mártélyon a Szabadiskolában is töltöttem 3-4 nyarat, ahol Bányai Béla festőművész, Palásti Renáta pasztellművész és Szigeti Márta festőművész, - képzőművész tanár tanításaival tudtam fejlődni tovább.

Most, az egyetemen több művész is nagy hatással volt és van rám. Ifj. Holler László festőművész a kezdetekben nagyon sokat tanított számomra. Orosz Klára DLA, keltette fel az érdeklődésemet a kerámia iránt majd Virágné Márta Nóra design és vizuálisművészet-tanár és népi iparművész ad helyet műhelyében, hogy kitanulhassam jobban a szakmát. Továbbá Munkácsy-díjas festő és grafikusművész Roskó Gábornak is rengeteg inspirációt, előrelépést és motivációt köszönhetek, mind grafikában, festészetben és gondolkodásmódban.

Kiállításom témája és fő szereplője az emberi láb. Ennek az organikus, élő formának szeretném bemutatni mindennapos létét egy architektonikus térben ábrázolt, konvex és konkáv szögekből sematikusan felépített háttér átírásával. Témám a Balaton felett található Szentbékkálla nevezetű kis faluban került elő. Idén lesz 8.-ik éve, hogy a szentbékkállai Képzőművész Tábornak aktív résztvevője vagyok. Ez a láb-sorozat teljesen jól leírja az akkori, s a következő helyzeteket. Egy-egy kép egy adott szituációt mutat meg, melyet tovább is gondolhatunk, avagy megfejtésbe merülhetünk benne. Nem leírni kívánok vele, hanem asszociációkat teremteni, gondolkodtatni. Sokszorosító grafikával is kísérletezem, ebben az új technikában próbálom újrafogalmazni, komplexebb témákban. Képeim az emberi létet, mint mozgó formába öltött alakot mutat meg a néző számára, mely egy saját történetbe, avagy emlékekbe illeszthető.

 

Csoportos kiállítások:

2007-2009      Mártélyi szabadiskola záró kiállításai

2010-2016      Szentbékkállai Képzőművész Tábor záró kiállításai

2015    Gyáli Téli Tárlat

2016    Gyáli Téli Tárlat

Szeged, Szegedi Rajz-Művészettörténet Tanszék, Művészeti Diákköri Konferencia, Csoportos kiállítás

2017    Pécs, XXXIII. Országos Művészeti Diákkonferencia, M21-es

Galéria, Csoportos kiállítás

            Gödöllő, Gödöllői Nemzetközi Filmfesztivál, Trash Art Hungary 2017

"Egy új kor hajnala: Antropocén - az Ember kora” Gaia csapat, Csoportos kiállítás

            Temesvár, Első Nemzetközi Tanulói Rajz Biennálé, Csoportos kiállítás

Kapolcs, Művészetek Völgye, Trash Art Hungary jóvoltából való Csoportos kiállítás

            Szeged, Szegedi Rajz-Művészettörténet Tanszék, Művészeti Diákköri

Konferencia, Csoportos kiállítás

Szeged, Soup Port Levesbár, „Művészet helyben fogyasztva és elvitelre” c. csoportos kiállítás